Joyzine.se


Recension - Skiva

Varnagel
Vill ha mer, 2007
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-18
Hemsida: www.varnagel.com

Så här bra har Varnagel inte låtit på länge. Kanske måste man rent av gå så långt tillbaka som till demon ”Marknadsromantik” (som väl släpptes kring 2001?) för att höra ett så här energiskt och starkt verk från gruppen. Det är glädjande att stockholmarna ännu inte gett upp hoppet om punken.

Något nytt under solen är förstås inte ”Vill ha mer”, men det är mer rakt på sak och skickligare komponerat än tidigare. Inget band har gjort så här tilltalande trallpunk på melankolins sida sedan Dia Psalma packade ihop instrumenten och Radioaktiva Räker gick upp i rök. Det är precis så här enveten trallpunk, komplett med svajig Ulke-sång, ska låta.

Varnagel tycks dessutom ha tagit upp humor i sin arsenal. Jag är inte sen att applådera. Istället för att bara framstå som trötta slagord blir samhällskritiken mer vital när gruppen vågar skoja med orden. Trall punkt nu är en så väl självbiografisk som otroligt sarkastisk melodi i högt tempo. En given favorit. Liksom syrliga Spelar ingen rock n’roll. Varnagel tar ut svängarna textmässigt på ett sätt som, jag ska inte säga påminner om Mart Hällgren (ex-De Lyckliga Kompisarna), men ändå inspirerats mer av hans skola än tidigare.

Som skiva betraktad är ”Vill ha mer” ganska enkelspårig. Konceptet trallpunk är inte direkt öppet för utsvävningar. Men det spelar inte så stor roll att det är 35 minuter av upprepning när frenesin i framförandet är så stor som den är. Varnagel har knappast gjort någon helgjuten skiva, men de visar med eftertryck att det faktiskt fortfarande är kul med trallpunk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 1
Varnagel ()
Varnagel (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner