Joyzine.se


Recension - Skiva

Varnagel
Offentligt Häckleri, 2004
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-27
Hemsida: www.varnagel.com

Varken Dia Psalma eller Radioaktiva Räker finns längre, så depplatsen på punkscenen är vakant. Varnagel gör ett hedervärt försök att fylla denna lucka med ”Offentligt häckleri”. Att det är de två nämnda storheterna som är de största inspirationskällorna råder det ingen tvekan om.

Även om musiken inte alls är nyskapande och textkoncepten oerhört uttjatade och smått patetiska tycker jag att det här är bra. Varnagel har en känsla för att skriva tilltalande och lättrallade refränger och majoriteten av låtmaterialet på plattan fungerar utmärkt. Försöken att likt Dia Psalma flörta med lättsammare metalriff är dock något som borde lämnats därhän. Varnagel är så mycket bättre när de koncentrerar sig på det de kan, nämligen att spela ren trallpunk.

Greppet att i linje med just Dia Psalma plocka fram fiolen i Myrvalls i folkmoll fungerar alldeles utmärkt och de mer vassa pastischerna av Johan Antilla och hans räkkompani är trevliga. Att inkludera 13 kompositioner på den här plastbiten är dock för mycket. Punkarna har inte tillräckligt med bra låtar för att fylla ut så mycket. Mot slutet mattas plattan betänkligt och känns inte alls lika angelägen. Med en kortare speltid och ett större fokus hade Varnagel kunnat explodera. Nu framstår de främst som en okej uppföljare till föregångarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 1
Varnagel ()
Varnagel (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner