Joyzine.se


Recension - Skiva

Varnagel
Stenar mot pansarvagnar, 2006
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-14
Hemsida: www.varnagel.com

Varnagel tycks vara en så väl produktiv som ombytlig orkester. Det här är tredje gången på bara några år ett argt punksläpp med dess logga dyker upp och för tredje gången är det ett nytt bolag som tagit dem under sina vingar. Den här gången är det välrenommerade Beat Butchers som står för utgivningen.

Rent musikaliskt handlar det dock inte om någon större variation. Varnagel har hittat sin stil och håller sig programenligt till den även på ”Stenar mot pansarvagnar”. Det handlar om trallvänlig punk som ändå har vassa kanter. Lättnynnat, men ändå ganska aggressivt.

Varnagel har alltid haft känsla för att kombinera det sockersöta med det tuffa och gör så även här. Vad jag kan tycka är lite tråkigt är att de inte tar sitt låtskrivande många millimeter framåt. Visst, det trallas friskt och körerna sitter där de ska, men gruppen har inte förmågan att skriva refränger som verkligen klibbar sig fast. Sådant som Radioaktiva Räker gjorde och Skumdum gör, för att nämna likartade orkestrar.

Att bandet etablerat sig som ett av de vassare gängen på den utrotningshotade trallpunkscenen är ett faktum. Men kanske är det så att det behövs mer glöd och klockrena plattor för att locka tillbaka folket till trallpunken. ”Stenar mot pansarvagnar” är bra, men inte oumbärlig. När skivan tystnar minns man tyvärr inte en enda av låtarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 1
Varnagel (2007-01-01)
Varnagel (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner