Joyzine.se


Recension - Skiva

Troublemakers
Pogo, 2000
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.troublemakers.se

Troublemakers är här igen, det fjärde albumet har tilldelats titeln "Pogo" och bandet blev historiskt i och med att de var det första bandet som signerade sin platta på Bengans (cd-butik i Göteborg) för fjärde gången.

Att bandet kommer ifrån Göteborg är inget som går att undgå ens om man är döv. Sången framförs på bred göteborgska som klingar behagligt i mina öron. Den här gången är det tolv låtar som pockar på uppmärksamheten och när jag slog mig ned för att lyssna på alstret hade jag bara en förhoppning. Hoppas att någon av låtarna håller samma klass som Varför lyser inga stjärnor? från förra albumet "Vild och Vacker"! Efter att ha lyssnat igenom hela skivan satt jag där slokörad och tyckte att det var skit. Ingen låt talade till mig likadant som den nyss nämnda. Jag gav mig dock inte utan fortsatte att spisa skivan om och om igen och precis som med många andra skivor blev den bara bättre och bättre för varje lyssning.

Det är ytterst få melodier som sträcker sig längre än två minuter. Kort och intensivt verkar vara konceptet för Troublemakers och det finns en poäng med det. Ändå bygger killarna låtarna på ett väldigt traditionellt sätt vers-refräng-vers-refräng-stick-refräng och liknande. Det är dock inget jag tänker klanka på eftersom det blir ett mycket bra resultat med den arbetstesen. En sak som dock är väldigt störande är de fåniga mopedsamplingarna som stoppats in i några av låtarna, bland annat under skivans första skälvande sekunder. De ljuden klarar vi oss utmärkt utan.

Troublemakers är duktiga på att skriva snärtiga punkdängor som får det att spritta i benen men det är ändå inte de låtarna som är mina favoriter på den här skivan. Det är ofta så att jag fastnar för långsamma melodier på skivor och så även den här gången. Låtarna Krossad spegel och 20 spänn är klart snygga skapelser och Vill du bli miljonär? som oblygt flörtar med popinfluenser har ett skönt drag. Ska jag vara ärlig finns det ingen låt som kan betitlas dålig på den här skivan. Det är gediget punkhantverk som har några riktiga toppar. Det är dock ingen skiva som kommer finnas i folks minne särskilt länge. Bra förströelse för stunden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den värsta sommarplågan?
This Is Hultsfred 2013
Troublemakers (2008-01-01)
Troublemakers (2002-04-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner