Joyzine.se


Recension - Skiva

Subzero
The suffering of man, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-16
Hemsida: www.subzeronyc.net

På ålderns höst när den revolutionära ådran och det blinda raseriet börjat avta. När allt inte är lika svart eller vitt längre och när det där med att passa in inte alls är lika viktigt längre. Då kan man kosta på sig att utforska skrymslen av sitt skapande som man inte vågat peta i tidigare. Så tycks i alla fall veteranerna i Subzero resonera.

Orkestern, bestående av medlemmar som varit delaktiga ibland annat Up-Front och Breakdown, går med ”The suffering of man” på djupet inom hardcoregenren. Ingen avart tycks vara för skrämmande och New York-herrarna verkar inte vara det minsta rädda för att det hela ska låta splittrat och ofokuserat. Det enda som håller skivan samman är mörkret, det tunga soundet och den härligt metalliska ljudbilden.

Det där med att smiska snabbt har Subzero lämnat bakom sig för länge sedan. På ”The suffering of man” handlar det mest om granithårda, precisa käftsmällar snarare än många på samma gång. Långsam hardcore växlas med nästintill drone-aktiga tongångar och galna utsvävningar. Det som borde bli spretigt blir i händerna på Subzero till en imponerande helhet. Rutin tror jag visst det kallas.

Herrarna vet hur de ska förvalta sitt arv och mår nog ganska gott av den skåpsrensning av gamla vågade idéer som ”The suffering of man” förmodligen är. Som hel skiva blir det möjligtvis lite monotont, men jag imponeras av det kompakta, metalliska mörkret.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner