Joyzine.se


Recension - Skiva

Subcyde
S/t, 2007
Skivbolag: Last Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-05
Hemsida: www.subcyde.com

Debuterande Subcyde kan sin aggrothrash, om det råder inga tvivel. På demostadiet var de en akt som ibland envisades med att gå ner i tempo och variera sin elaka form lite väl mycket. Till debutalbumet har de rått bot på det. De kan sin Machine Head, sin Pantera och sin Testament (som de rent av tolkade på en svunnen demo) och de laddar hela sin debut med pondus.

Ändå är jag inte helt nöjd med den här ansträngningen. Subcyde visar med besked att de kan sin genre och är väl medvetna om hur man navigerar inom den. Men samtidigt är debutplattan ett tydligt bevis på att kunskap inte alltid är gott nog. Det krävs något visst, en enorm fingertoppskänsla, för att bli ett riktigt imponerande band, så som de nämnda influenserna.

”Subcyde” är brutal och hetsig. Men i längden säger den egentligen ingenting. Kompositionerna är för anonyma för att fästa. Efter flera genomlyssningar minns jag fortfarande ingenting av vad Subcyde egentligen försöker säga till mig. Mer än att de spelar hårt och aggressivt. Med andra ord är den här debuten en skiva som kan liva upp en fest som bakgrundsmusik, men som aldrig kommer lämna några djupare spår hos sin lyssnare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner