Joyzine.se


Recension - Skiva

Stonepark
Tracks, 2006
Skivbolag: B & B Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.stonepark.nu

Det är mycket som stämmer på stockholmska Stoneparks fullängdsdebut. Det är riktigt svängigt, medryckande och präglat av smarta melodier. Mest imponerar dock att de lyckats värva så väl Josh Homme som Chris Cornell till sin orkester. Eller…så var det inte nej. Det finns egentligen bara ett enda stort problem med ”Tracks”. Att Stonepark skriver låtar som inte tycks vara ämnade för dem själva.

Egen identitet är något som inte alls existerar för det här bandet. Stundtals låter de fruktansvärt mycket som Queens Of The Stone Age. Inledande When you’re gone låter ruggigt likt något som skulle ha kunnat vara med på ”Songs for the deaf”. Den delen av musiken som inte drar åt ökenrockarnas territorier landar dock inte särskilt långt därifrån. Då låter det nämligen Audioslave om det hela. Främst för att sångaren Aleco Georgopulos tycks vara en svensk reinkarnation av Chris Cornell.

Det lilla Stonepark kan lägga på egenhetskontot är att de släpar sin spaka stonerrock genom lite mer lättlyssnade popinfluenser än kollegorna. Förmodligen för att de bolmat betydligt mindre olagliga substanser.

Den totala avsaknaden av egensinne är på sätt och vis både positiv och negativ. Visst är det trist med gäng som inte tillför något nytt. Men samtidigt finns det sämre akter att influeras av än de nämnda. Follow me skulle utan att skämmas för sig ha kunnat vara en singel från den självbetitlade Audioslave-debuten. Jag kan inte bestämma mig för om ”Tracks” är imponerande eller bara beklämmande.

Tillslut lutar det ändå över åt det förstnämnda. Som skrivet i inledningen är det så väl svängigt som melodiskt, och det är ändå ganska imponerande med ett gäng som kan låta så likt sina idoler.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner