Joyzine.se


Recension - Skiva

Static Thought
In the trenches, 2007
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-06
Hemsida: www.staticthought.com

Jo då, tanken har slagit mig. Hellcat Records kan mycket väl vara ett sätt för de gamla Rancid-rävarna Tim Armstrong och Lars Frederiksen att bekräfta sig själva. Att hela tiden kunna känna historiens vingslag omkring sig och njuta av vilket enormt intryck de gjort på världen.

Varför skulle de annars omge sig (främst då bolagsbossen Armstrong) med idel unga förmågor som snöat in på Rancids gamla punkkatalog? Ta en titt på de gäng som ligger på bolaget och häpna över hur många av dem som är mer eller mindre menlösa kloner som storögt beundrar firma Armstrong/Frederiksen. Ta sedan en lite mer ingående titt och undersök hur många gästframträdanden de två gjort på de vax som Hellcat prånglat ut. Det är inte bara ett eller två om vi säger så. Etiketten framstår mer och mer som ett sätt för avdankade punks att gång efter gång bekräfta för sig själva att det de gjorde (och fortfarande gör) var fantastiskt.

Nu är detta så klart bara uppstudsiga konspirationsteorier från min sida, men de underblåses av ”In the trenches”. Static Thought är ännu ett gäng snorungar som tittar storögt på Rancid och låter Lars Frederiksen vara med på ett hörn i Choice Through Struggle.

Vad det handlar om är någorlunda snabb slentrianpunk som varken eggar eller engagerar. Att en så ung orkester (frontmannen har inte ens uppnått folkölsålder) kan låta så passé, så oinspirerande likriktade är nästan lite tragiskt. ”In the trenches” har ingenting som vi inte redan hört hundra gånger förut. Det här är tråkig punk, framförd på ett smått rutinmässigt sätt och utan några större framtidsutsikter. Men det är klart att Tim Armstrong njuter. Han har ju hittat och signat ännu ett gäng pojkar som bekräftar hans ego och bokstavligt säger att Rancid var bäst i världen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner