Joyzine.se


Recension - Skiva

Square
Organic square, 2004
Skivbolag: Fuzzorama Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-11
Hemsida: www.squareband.com

Örebrogossarna i Square tar i så att de nästan spricker på sin andra fullängdsansträngning ”Organic Square”. De kallar sin musik speed garage ska och det ligger mycket i det. Det är energiskt, svettigt och inte minst galet. Bandet tycks ha anammat varje tokigt infall och inte låtit ett enda bångstyrigt uppslag gå förlorat. På gott och på ont.

Den snabbt spelade skamusiken (för det är trots allt ska det i grund och botten handlar om) drar i många fall iväg åt ett okontrollerat rock n’roll-håll, men stundtals är den även eftertänksam och trevande. Jag tycker gott närkingarna kunde lagt mer kraft på sådana partier. I nuvarande utförande blir man mätt av ”Organic Square”. Det bränns för mycket krut. Bjuds på för mycket skogstokig ska.

Det kan tyckas som en märklig kritik att ge, men det blir för mycket av det goda. Någon borde ha dragit i handbromsen åt Square. Själva tycks de nämligen inte vara medvetna om att den lysande musiken de gör blir jobbig om de tvångsmatar sin lyssnare med den. Ett större urval borde gjorts bland idéerna och gaspedalen borde nyttjats mindre frekvent.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Depressive Art
Union Square
At the soundawn (2008-01-01)
Rasmus Nyåker (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner