Joyzine.se


Recension - Skiva

Avantasia
The metal opera pt 2, 2002
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-02
Hemsida: www.tobiassammet.com

Tobias Sammet har gjort det igen! Andra Avantasia-plattan är precis som den första sprängfylld med storslagna ögonblick. Även om den första ansträngningen har fler stabila låtar som kan stå för sig själva tycker jag att det nya vaxet är något bättre. Främst för att det är så fantastiskt symfoniskt och pompöst. Jag smälter när de stora körerna går loss ordentligt.

Att det är gudomligt skickliga musiker vi snackar om råder det inget som helst tvivel om. Hela plattan är ruskigt välspelad och genomtänkt in i minsta detalj. Sammet har lyckats med bedriften att skriva oerhört pretentiösa och bombastiska power/heavy metallåtar utan att de blir smetiga eller pinsamma. Avantasia är inget vanligt power metalgäng. All-star projektet har så oändligt mycket mer än vad vokalisterna kan presentera med sina ordinarie konstellationer.

Skivan bjuder på allt från fartiga heavy metalstänkare till drömska pianoballader som minner om Elton John och hans gelikar. Trots att det är eliten inom genren som sjunger tycker jag att vissa sånginsatser är det sämsta med inspelningen. Alla dessa stjärnor har faktiskt inte bra röster. Undrar hur det låter på de gemensamma festerna när läderbyxorna åkt av!? Då kan man snacka om gaymetal!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2013
Avantasia (2013-06-08)
Avantasia (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


albin karlsson, 2009-06-18 02:40:03 (213.65.18.88)

jag tycker med att avantasias "the metal opera" är väldig bra. Det som är så bra med just skivorna är att de är så mycket blandad musik eftersom de hela är en opera.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner