Joyzine.se


Recension - Skiva

Scandal Beauty
Childhood, 2003
Skivbolag: Egen produdktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-16
Hemsida: www.scandalbeauty.com

”Childhood” är en väldigt blandad historia. Scandal Beauty kastar sig hejdlöst fram och tillbaka mellan 60- och 70-talsinspirerat punkdriv och ett mer modernt popanslag. Det är aldrig så att det blir ren punk, men kopplingarna och den ohämmade entusiasmen finns där. Främst är det rytmsektionen och sånginsatsen som drar åt Sex Pistols och Dead Kennedys hållet.

Även om jag tycker Tomas Karlssons tillgjort brittiska accent är ganska fånig är det den punkminnande delen av musiken som tilltalar mig mest. Popförsöken har jag inte mycket för då de svävar iväg mot jaktmarker där sopor som Broder Daniel och The Plan huserar. Det är dock när det gått ännu längre på den musikaliska stegen det blir som bäst. Plattans klart bästa spår är den Paul McCartney-klingande balladen We live our lives. En känslosam och oerhört tilltalande trudelutt.

Scandal Beauty gör egentligen sin grej riktigt bra, men de tycks inte vara helt mogna för fullängdsformatet än. Det blir för tvära kast mellan drivigt och lugnt och mellan olika influenser. Denna bångstyrighet ger ett förvirrande intryck som tyvärr är förödande för hela plattan. Här finns bra låtar, men det når inte ända in i kaklet för att travestera Tommy Söderberg.

Dessutom verkar vissa bandmedlemmar ha missat att shorts och strumpor tillsammans är tidernas största stilmiss.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner