Joyzine.se


Recension - Skiva

Samurai Overdrive
Av allt inuti, 2006
Skivbolag: Halvkass Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: www.samuraioverdrive.tk

Det smäller direkt på ”Av allt inuti”. Öppningsspåret Ned på knä, blicken mot marken bär tydliga spår av dödsmetall. Det låter som en källarversion av hur hädangångna The Crown lät på första upplagan av ”Crowned in terror”, när Tompa Lindberg fortfarande stod för gastandet och gruppen inte fått för sig att putsa upp det ruffiga manglet. Med andra ord är det skoningslöst rakt på sak och riktigt bra.

I övrigt bjuder den här sju spår starka epn på klassisk käng där två vokalister tämligen framgångsrikt turas om att trasa sönder stämbanden till låtar med den svartaste av samhällssyner. Enda påtagliga avsteget ifrån formeln är skivans enda engelskspråkiga melodi – Hegira. Där låter Samurai Overdrive som en lättviktig variant av Cult of Luna, utan pengar att plöja ner i en produktion.

Det är tilltalande argt i små doser, men tenderar trots några försök till variation att bli lite enahanda. Greppet att använda sig av två vokalister lyfter konceptet en aning och tillför välbehövlig dynamik. Men i slutändan är ”Av allt inuti” ganska välbekant kängpunk som gläder med några välkomna avstickare från standardformeln.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner