Joyzine.se


Recension - Skiva

Thor Rutgersson
...I know, but I'm still hoping for a happy ending, 2003
Skivbolag: Thor Rutgersson Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-06
Hemsida: www.thorrutgersson.com

Det är beundransvärt att den här plattan existerar över huvud taget. Thor Rutgersson har tagit allt i egna händer och släppt inspelningen helt på egen hand. Enbart med hjälp av några musikaliska kompisar. Det tycks vara klart redan på förhand att projektet ska gå med förlust, något som bara gör det ännu mer imponerande. Här är det musiken som får stå i centrum.

Det som talar emot den här skivan är att den är allt för splittrad. Elton John-flörtar blandas med smygcountry och rena singer/songwriternummer. Trots att allting klingar väldigt lugnt och vackert är spännvidden för bred mellan låtarna, något som gör att plattan saknar en riktig röd tråd. Någon melodi måste också beskrivas som allt för käck. Annars är det här musik att njuta av, framfört av en tjugoettårig gosse som brinner för sin tonkonst.

Att producera avskalade låtar brukar fungera utmärkt om man vill mejsla fram en vemodigt vacker stämning och det lyckas Thor utmärkt med. Hela ”…I know, but I’m still hoping for a happy ending” är ett stämningsfullt soundtrack. Man behöver egentligen inte koncentrera sig på låtarna utan kan bara låta plattan gå och ändå få en tilltalande musikupplevelse.

Stundtals tycker jag Thor påminner om sångaren i amerikanska rockgruppen Trapt. Dock utan raspigt aggressionskomplex. Favoritlåten på denna egenproducerade platta är solkklart Whatever comes around, en komposition det helt enkelt inte går att få nog av.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner