Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Revolver - pop & rock edition vol 1, 2004
Skivbolag: NLP Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: www.nlp-music.com

Nybro-baserade bolaget NLP hjälper med två samlingsplattor osignade stjärnskott att få större publicitet under våren. På ”Revolver – Pop & Rock Edition Vol 1” ryms 16 band som får chansen att visa press, bokare och framförallt skivbolag vad de går för. Ett hedervärt tilltag av NLP minst sagt. Hur är då kvaliteten på bidragen?

Vad det handlar om för typ av musik behöver jag väl knappast nämna. Bidragen pendlar från rena singer/songwriterprylar till näst intill Hellacopters-liknande sleeze. Vissa aktörer ger mig obehagliga Fame Factory-vibbar, men det finns en hel del inslag som jag uppskattar.

Skivkontrakt nästa! Säger jag angående Johan Norström & Turister i Tillvaron. Bo-Kaspers Orkester möter Jakob Hellman i den underbara kompositionen Det brinner. Utan konkurrens samlingens vassaste bidrag. Bonuspoäng till rockande The Luscious Four och skönt jazziga Kristina Carlsson. De härligt nördiga synthpojkarna Massiv Ångest förtjänar också ett omnämnande.

Det finns dock lite väl många band som inte tycks veta riktigt vilket ben de ska stå på. Hur de ska kanalisera sin kreativitet. Skivbolagen kommer med andra ord inte ha särskilt svårt att plocka russinen ur kakan i det här fallet. Det faktum att det är en kul skiva är dock totalt. Det är alltid roligt att upptäcka ny musik!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner