Joyzine.se


Recension - Skiva

Petter
Det går bra nu (CDs), 2006
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-28
Hemsida: www.petter.nu

Jag har i ärlighetens namn aldrig varit särskilt förtjust i Petter. Nog för att Mikrofonkåt och Vinden har vänt från första plattan var ganska läckra skapelser, men det tycker jag förmodligen bara för att det var nytt då. Sen gick det mer eller mindre bara utför och de senaste åren har det varit påtagligt tyst från Petter.

Det första intrycket av comeback-singeln Det går bra nu är hemskt. Jag får Så klart-vibbar första gången jag lyssnar. Och då ska ni veta att jag klassar just den hitsingeln som första klassens kräkmedel. Men sen tar det sig. Nog för att refrängen är ganska menlös, men kompositionen som helhet fungerar.

Främst är det produktionen som imponerar. Den är inte alls så där fluffgullig och anonym som svenska radiohip-hop har en tendens att vara. Petter backas av ett avskalat, kyligt beat. Det är en naken och samtidigt hård låt. Den karga produktionen träffar helt rätt och ger låten mer liv än förväntat. Efter flertalet lyssningar är den rent av riktigt bra. Det kanske är dags att det börjar gå bra för Petter igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peace & Love 2011
Bråvallafestivalen 2014
Petter Seander (2010-01-01)
Petter Spjut (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner