Joyzine.se


Recension - Skiva

Personkrets 3:1
The glorious dead, 2006
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-06
Hemsida: www.personkrets.tk

Om Räkan hade varit en bättre sångare är det möjligt att ”The Glorious Dead” hade kunnat attrahera på riktigt. Tyvärr låter han mer som en hes hund än en obstinat punkare och tycks sakna den kraft i strupen som krävs för att prestera på topp. Han låter sliten och blir genom tio spår ganska enahanda att stifta bekantskap med.

Annars har Personkrets 3:1 hittat ett intressant spår på ”The Glorious Dead”. De manglar fortfarande hatfylld kängpunk, den här gången med texter som till stor del fördömer krig och dess konsekvenser, men varierar den smakfullt. Umeå-gänget har känsla för att skriva in svängiga rock n’roll-riff i sin punk och gör det med fördel flera gånger.

Men vad som gör skivan intressant är att gruppen vid flera tillfällen är inne och nosar på domäner som snarare förknippas med Cult Of Luna och Neurosis än kängpunk. Må hända att Personkrets 3:1 inte gör det lika dramatiskt och storslaget utan snarare smutsigt och med en viss känsla av osäkerhet. Men ändock, likheterna finns där och de gör ”The Glorious Dead” till en ganska spännande skiva. Så här smygande emotionell har jag aldrig hört gruppen tidigare.

Kängpunk är en genre som lätt blir enahanda, men Personkrets 3:1 visar att det går att utveckla den. Om sången bara varit lite bättre…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Personkrets 3:1 (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner