Joyzine.se


Recension - Skiva

Personkrets 3:1
Ruiner (7”), 2007
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-17
Hemsida: www.personkrets.tk

Personkrets 3:1 tackar för sig, halar fanan och sätter punkt med tre kompositioner som låter mer metal än gruppen gjort någonsin tidigare. Grunden av crust har flyttats allt längre ner på prioriteringslistan och får egentligen bara fritt spelrum i titelspåret. Det är synd att orkestern väljer att splittras när det låter bättre än någonsin.

Allra vassast är det i Dan Andersson-tonsättningen Krigssång (även om jag av ren princip tycker att folk borde ge fan i den gamla skalden, snart har väl varenda medelmåtta tolkat åtminstone halva hans diktsamling) där det sprutar metal om det forna punkgänget. Hela ”Ruiner”-sjuan är ett tydligt exempel på att metal och punk i rätt utförande verkligen passar hand i hand.

Tre snabba projektiler (nåväl, speltiderna drar iväg upp emot fyra minuter vid två tillfällen, också det mer metal än punk) är ett värdigt avslut för den här gruppen. Anledningen till uppbrottet har jag ingen insikt i, men kanske har det med den nyfunna inriktningen att göra. Om Personkrets 3:1 känner att de gjort sitt med punken kanske vi kan hoppas på en nybildning i något annat format?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Personkrets 3:1 (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Dan Andersson, 2008-03-20 01:32:06 (81.224.101.178)

...i något annat format, ja! Delar av bandet finns kvar i nystartade Misantropic. Verkar lovande så håll utkik! http://www.myspace.com/misantropichardcore

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner