Joyzine.se


Recension - Skiva

Otep
Jihad, 2001
Skivbolag: Capitol Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.otep.com

Temat för hela det här bandet är egyptisk mytologi och soundet är stöpt därefter. Tung metal i "nytänkarskolan" med nedstämda gitarrer och tunga trummor handlar det om i grunden. Det hade dock inte varit hälften så roligt utan Otep Shamayas sång. Jag har nog aldrig hört en kvinna sjunga så här hårt. Hennes dödsmetallvrål låter som 25 karlar och hennes aggressionssång smakar onekligen mumma.

Fem spår bjuder den här ep:n på och det känns som några för få - eller i alla fall som fel låtar. Samtidigt som det låter som om det finns hur mycket potential som helst i Otep är låtarna ganska svaga. Inledande Possession svänger kraftigt från att vara bländande till att vara riktigt sunkig. Detsamma gäller för avslutande T.R.I.C och fjärde spåret Fillthee. Egentligen är det bara The lord is my weapon som är en genuint bra metallåt. Ändå går det inte att avfärda Otep som strunt.

Germ är knappast någon melodi utan sju minuters poetiskt snackande till skumma toner. I mina öron är det ren skit. På något vis känns det dock som om bandet kan komponera hur usla låtar som helst och komma undan med det så länge Otep Shamaya har ansvaret för mikrofonen. Jag börjar nästan bli förälskad i henne. Och tro det eller ej, jag ser fram emot albumet "Sevas Tra" som är planerat till våren 2002.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner