Joyzine.se


Recension - Skiva

Offspring
Americana, 1998
Skivbolag: Sony
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: www.offspring.com

Det kan direkt sägas att Offspring är ett fruktansvärt bra band men jag ska ändå ta och klanka lite på den här skivan. På den förra plattan ("Smash") som för övrigt är den bästa som de någonsin gjort (kanske en av de bästa plattor som gjorts överhuvudtaget, grovt sett) var låtarna lite mer varierade och det speciella Offspring-stuket fanns där. Offspring-stuket finns i många låtar på den här skivan också men inte i alla. Man får känslan av att Dexter Holland och company gått in får att göra en platta som säljer väldigt bra och ändå tilltalar den tidigare publiken som gillar lite hårdare musik.

Den första gruppen (den som köper populärmusik som spelas på radio) har svalt betet totalt efter singlarna Pretty Fly (for a white guy) och Why don´t you get a job. Detta är i och för sig två riktigt hyfsade singlar men de kan inte alls mäta sig med Self Eesteam och Come out and play från albumet "Smash". De hårda låtarna finns på plattan och de är ganska många men man hittar inte den riktiga Offspring-känslan på samma sätt som på "Smash". Låtarna Feelings och The end of the line är riktigt mediokra medan Walla Walla, Americana och Have you ever är hyggliga spår.

Jag ska dock inte klaga på allt, låten The kid´s aren´t alright är en riktig pärla och skulle lätt ha platsat på "Smash" om ni förstår vad jag menar. Försöket att flörta med en mängd olika musikstilar i låten Pay the man lyckas dock inte särskilt bra även om vissa sekundlånga partier i den över fem minuter långa låten glimtar till. Det är också (som vanligt när det gäller Offspring) med en hel del olika pratsekvenser före låtarna och det är faktiskt lite kul, i alla fall de första gångerna man hör på skivan. Första spåret Welcome är dock ganska meningslöst precis som Time to relax på "Smash". Totalt sett kan vi säga att Offspring är väldigt duktiga musiker och att det finns låtar med hitfaktor på skivan. Men de har blandats med för mycket annat och det sänker betyget som dock är klart godkänt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bråvallafestivalen 2014
Neverstore
Offspring (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner