Joyzine.se


Recension - Skiva

Mystery Jets
Making Dens, 2006
Skivbolag: 679 Recordings
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-04-18
Hemsida: www.mysteryjets.com

Det är något visst med sång med tydlig influens av dialekt, oavsett nationalitet. Nu råkar jag i och för sig vara ganska svag för brittisk accent i allmänhet men oavsett om det rör sig om just brittiskt accent eller varför inte bengalisk accent, sång med något som sticker ut är alltid ett plus. Mystery Jets är i alla fall från Storbritannien och de är alldeles för sent ute.

Debutskivan ”Making Dens” känns nämligen som en ren reproduktion av den nya våg av modern brittpop som svept in från de brittiska öarna sedan ett par år tillbaka. Du hittar lite av The Coral och Kaiser Chiefs, The Libertines finns där också. Under andra omständigheter skulle säkert en sådan mix vara riktigt spännande att få avnjuta men i detta fall verkar det mer som om Mystery Jets har samlat alla de mindre bra delarna hos ovannämnda band och satt ihop något riktigt tråkigt och helt intetsägande. Bandet försöker rida på den otroligt popinfluerande trend som varit på tapeten ett tag men som nu helt naturligt verkar vara på tillbakagång.

Produktionen är det inget fel på givetvis. Allt är vackert tillrättalagt och antalet använda instrument överstiger säkert det tvåsiffriga. Körerna sitter där de ska, låtarna har lagom längd och texterna är även de så där lagom deppiga men ändå hoppfulla till slut. Ändå är det så, av de 12 spår som ryms på plattan är det faktiskt inget av dessa som bränner något bestående spår i min hjärnbark. När sista låten, titelspåret Making Dens, nått sitt slut skulle jag förmodligen inte ens kunna nynna refrängen i låten jag precis lyssnat på. Om jag ens velat vill säga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner