Joyzine.se


Recension - Skiva

Morgenstern
Rausch, 2002
Skivbolag: Napalm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-30
Hemsida: www.morgenstern-band.de

Germansk mjukmetal med medeltidsinspiration, flöjt och sång på tyska är betydligt tuffare än vad det från början verkar vara. Det må vara hänt att sångaren inte har världshistoriens mest sensuella sångröst och att musiken ibland tenderar att låta som Rammstein (främst på grund av det tyska språket). Morgenstern är ändå ett av de intressantaste banden på knullmetalbolaget framför alla andra – Napalm – just nu.

Låtarna är i de flesta fallen väldigt enkelt uppbyggda och skulle utan flöjtarrangemangen stå sig väldigt slätt. När de fylls upp med flöjt och medeltida instrument blir det dock en helt annan sak. Låtarna blir spännande och i flera fall riktigt vackra. Även om ekvationen från början såg ut att vara omöjlig att få ihop blir det ett riktigt delikat svar i slutändan.

Trots att det tyska språket tillhör en av de fulaste och vulgäraste uttrycksformerna i världen är ”Rausch” en mysig inspelning. Jag attraheras av de gnällande blåsinstrumenten och de teatrala stämningar som byggs upp med musikens hjälp. Det är inte särskilt konstigt att Morgenstern inte är någon huvudprioritet på bolaget. Musiken är allt för udda. Men det betyder inte att det på något sätt är dåligt. Efter en ganska lång startsträcka har jag fastnat för det här svängande kompaniet. Mer flöjt åt folket!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner