Joyzine.se


Recension - Skiva

Arachnes
Apocalypse, 2002
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-15
Hemsida: www.arachnes.it

Arachnes är som allra bäst när de är instrumentala och låter sin plastiga heavy metal få fritt spelrum. Sångaren är nämligen ingen höjdare. Hans mesiga power metalpipa gör mer skada än nytta när han klämmer i så att han blir blå i ansiktet.

”Apocalypse” är en skum skiva, det tycks inte finnas någon som helst rödtråd genom den, även om det säkert är tänkt att det ska finnas det. Låtarna vävs stundtals ihop för att sedan avbrytas av menlösa orgelsessioner och diverse kostiga vokalainfall. Även om det är väldigt ostrukturerat och kryddat med dålig sång är det dock riktigt tufft. Det finns gott om attityd i de heavy metalosande riff killarna levererar.

The Dreamer är plattans bästa spår med stora doser dramatik, riktigt välartikulerad sång (försöker någon låta som Bruce Dickinson månne?) och synthar som låter som hämtade från ”Vi i femman” (eller något annat trevligt barnprogram). Annars är det snarare enskilda bryggor och låtfragment som får mig att dräggla. Som helhet är ”Apocalypse” ganska misslyckad, men det finns gott om guldkorn att rikta intresse mot. Inget gjutet inköp, men har ni lite sparpengar över så varför inte?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arachnes (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner