Joyzine.se


Recension - Skiva

Menticide
N.M.E, 2007
Skivbolag: SubSpace Communications
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: menticide.se

När svenska Menticide skramlar igång sin maskinpark visas varken någon pardon eller lämnas något utrymme för ironi och humor. I alla fall inte soundmässigt. Duon bjuder på hårdsynth som argt pumpande tar sig själv på enormt stort allvar och underblåser alla machokänslor minsta lilla synthare någonsin burit på.

”N.M.E” är så uppblåst att den är sprickfärdig, med dundrande bas och mässande djup sång, men Menticide blir aldrig en parodi på sig själva eller sin genre. Jo okej, i tyskspråkiga Komm zu mir blir det lite väl mycket. Annars finner jag skivan tämligen underhållande.

Fransktextade Interium är en skön andningspaus som snarare är noise än synth, men i övrigt är det fullt ställ som gäller för Menticide. Många av kompositionerna tangerar varandra med sina underfundiga melodislingor och hänsynslöst sin dundrande bas. För att inte tala om Johan van Damms militäriskt uppfordrande sång, men det gör inte så mycket. ”N.M.E” är mer att betrakta som en helhet snarare än en skiva att plocka givna hitsinglar eller favoritlåtar ifrån.

Utan att vara särskilt djupt insyltad i synthscenen kan jag höra vissa likheter med Nitzer Ebb här. Även om Menticide känns aningen hårdare. ”N.M.E” är en kul bekantskap, men kanske inget jag tar med mig till eftervärlden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner