Joyzine.se


Recension - Skiva

Twin Atlantic
Great Divide, 2014
Skivbolag: Red Bull Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-08-26
Hemsida: www.twinatlantic.com

Men kom loss då!

Det finns stunder när jag vill sparka Twin Atlantic i baken och liksom hjälpa orkestern på traven. Orkesterns andra album ”Great Divide” är nämligen en orgie i vad man på amerikanska skulle kalla ”unfulfilled potential” (jag hittar verkligen inte någon snygg svensk översättning, ouppfylld potential låter så pretentiöst).

I så gott som varenda låt på den här skivan är gruppen på god väg mot briljant poprock med lite hårdare kanter, men det är som att de aldrig riktigt förmår att ta låtarna i hamn. Inte ens när det bubblar av allsångsglädje i refrängerna. Det är som att det är någon liten detalj som hindrar Twin Atlantic från att verkligen gå i mål och det irriterar mig något vansinnigt att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som saknas.

För på många sätt är ”Great Divide” en gemytligt hemtrevlig skiva där låtarna är tydliga och refrängerna medryckande. Där den småtuffa framtoningen på ett smidigt sätt gifter sig med melodier som smittar. Men som skulle kunna smitta mer.

Ni kommer förstå när ni umgås med verket. Det är en bra skiva. Men det finns en växel till att lägga i för den här orkestern. Jag hör det så tydligt och jag önskar att den hade petats i redan under den här inspelningen.

Men den som väntar på något gott.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Twin Atlantic (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner