Joyzine.se


Recension - Skiva

Wovenwar
S/t, 2014
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-08-19
Hemsida: wovenwar.com

Inget ont som inte för något gott med sig.

Talesättet må vara lökigt och en överanvänd klyscha, men ibland är det faktiskt så sant som det bara kan bli.

Hade Tim Lambesis, sångare i As I Lay Dying, inte tappat sin kristna tro, junkat ner sig på steroider och försökt anlita en hitman för att röja exfrun ur vägen, med resultatet att han hamnade i finkan, ja då hade förmodligen Wovenwar aldrig fått se dagens ljus.

I den här orkestern har resterande delar av As I Lay Dying nämligen startat om på ny kula tillsammans med sångaren Shane Blay. Stuket är mjukare och anslaget mer poppigt än vad som var fallet när biffpumpade Lambesis stod i fronten.

Med andra ord förde arresteringen av Tim Lambesis något gott med sig. För ärligt talat, inte var As I Lay Dying särskilt inspirerande på sina sista plattor? Då låter Wovenwar betydligt mer piggt och välkommet.

Nu är det förstås inte så att vi snackar något nytt under solen. Den metalcore som gruppen saluför är högst ordinär och de femton spår som den självbetitlade debuten innehåller är åtminstone fyra för många. Men här finns trots allt en själ som jag saknade lite mot slutet i historien av As I Lay Dying. Det som var så briljant, inte minst på ”Frail Words Collapse” (2003), körde efter ett tag fast i förutsägbart harvande. Därför känns Wovenwar som något friskt och fräscht trots att gruppen arbetar med ett recept som är väl vedertaget världen över.

Här finns några hits och om orkestern kan hantera sin musik även på de stora scenerna kan Sverige-besöken tillsammans med In Flames till hösten bli riktigt roliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner