Joyzine.se


Recension - Skiva

Jörgen Thorsson
Stockholm Heartbreak, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-06
Hemsida: www.jorgenthorsson.se

Jag vet inte om det är så smart att inleda skivan med Aldrig säga aldrig. Att de första skälvande sekunderna man hör av Jörgen Thorssons musik framstår som en ganska osubtil Jakob Hellman-stöld. Det skapar förväntningar, eller kanske snarare förutfattade meningar om att det är något i den stilen som väntar. Och så är det ju inte.

Jörgen Thorssons musikantskap handlar snarare om något som har tydliga kopplingar till Lasse Lindh och Lars Winnerbäck fram till ”Med solen i ögonen”-plattan. Det där lite poppigt spjuvriga med i alla fall en fot kvar i något som skulle kunna misstas för vistradition. Med andra ord borde Aldrig säga aldrig, som för all del inte är någon tokig låt, ha gömts undan en bit in på plattan.

En bit in på plattan har Jörgen Thorsson istället valt att gömma undan sin allra vassaste bit – Jag vill väl bara fråga. En lika dramatisk som vacker liten bitterljuv-låt med drabbande text. Just där kommer den Lasse Lindhska visksången dessutom väldigt väl till pass.

I övrigt är det här popmusik med sång på svenska som inte står ut så där värst mycket. Helt okej, men inget direkt minnesvärt och förmodligen en av de där skivorna som släpps och glöms bort utan att någon större massa tar någon större notis. Om ”Stockholm Heartbreak” drunknar i skvalet är det måhända lite orättvist, men inte särskilt konstigt.

Ingen minns ju en Jakob Hellman-stöld. Oavsett om den är avsiktlig eller inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner