Joyzine.se


Recension - Skiva

Christoffer Gustafsson
En Knut I Mig, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-11-02
Hemsida: www.christoffergustafsson.se

Christoffer Gustafsson verkar inte vara den som tycker om att ligga på latsidan. Debuten kom 2011 i form av en EP. En EP som gjorde att P3s lyssnare fick höra Sandvikensonens låtar ljuda ut i etern och även att han blev utsedd till årets lokala soloartist i hemtrakterna. Sedan kom en fullängdare och nu var det dags för ett minialbum. 

”En Knut I Mig” påminner väldigt mycket om Markus Krunegårds soloprojekt. Det är inte bara en tanke utan snarare en hel drös med tankar som med jämna mellanrum letar sig åt Krunegårds håll, både när det gäller sättet som musiken är skriven, hur texterna är formade och sättet de sjungs på. Öppning in i Världen skulle mycket väl kunna vara en bortglömd låt av Krunegård som har fått ett nytt liv. 

Precis som på Gustafssons tidigare verk är musiken välskriven och texterna om vänskap, öldrickande och tillfälligt mörker kommer rakt från hjärtat och är lätta för alla att kunna relatera till. Men tyvärr greppar de inte tag i en på ett lika starkt sätt som låtarna från debuten gjorde. Det är något som haltar och som inte hittar riktigt ända fram. Det här albumet känns mer svårlyssnat än det materialet han tidigare har gett ut. Låtarna känns helt enkelt inte riktigt lika självklara och självständiga.

Trots det räknar jag ändå med att få höra Ferlindikt, albumets helt klart bästa spår, på radion någon dag när jag åker till eller från jobbet. Det vore konstigt annars.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Christoffer Gustafsson (2012-01-01)
Christoffer Gustafsson (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner