Joyzine.se


Recension - Skiva

Christoffer Gustafsson
Från start till Stockholm, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-16
Hemsida: www.christoffergustafsson.se

För att vara en skiva som spelats in under ett flertal sessioner i olika källarlokaler låter ”Från start till Stockholm” väldigt, väldigt bra. Ljudbilden är klar och detaljrikedomen imponerande. Här har Christoffer Gustafsson, som svarat för hela verket på egen hand, verkligen lyckats.

Musikaliskt når han dock bara halvvägs till den klassen. Vilket för all del inte är något att hänga läpp över. Det är bara så att den där ”svensk poppojke”-grejen är svår att ta längre än vad den redan gjorts. Gustafsson har ett par melodier som är tilltalande, men kanske inte häpnadsväckande på ett sådant sätt att han knölar sig före någon annan i den där raden av ystra pojkar som vill ha del av rampljuset. Jag tänker ofrånkomligt på namn som Love Antell och Markus Krunegård snarare än en självständig och egen låtskrivare när jag lyssnar.

Därmed inte sagt att Christoffer Gustafsson inte anstränger sig för att sticka ut. I några av bitarna lägger han sig till med någon form av hest raspig rockröst. Som om han vill vara Thåström. Inte för att det direkt låter särskilt likt Thåström, men det är ändå en referens att ta till för att peka er i rätt riktning. Jag är ambivalent inför den rösten. Visst är det lite fräckt, men i vissa bitar låter det mest konstigt och sökt.

Hur som helst, ”Från start till Stockholm” är ändå en ganska bra platta. Det som låter som taktfasta stöveltramp mot kargt cementgolv i Alltid nån annanstans är en fantastisk produktionsdetalj och Brev till Filip & Felix är en lysande låt. Här finns godbitar att ta av.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Christoffer Gustafsson (2011-01-01)
Christoffer Gustafsson (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner