Joyzine.se


Recension - Skiva

Rublood
Star Vampire, 2013
Skivbolag: Bakerteam Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-10-25
Hemsida: facebook.com/rublood

Lite industri, lite pop, lite goth, lite rock, lite mangel. Rublood plockar russin ur diverse kakor och försöker pussla ihop det till en helhet som bitvis blir ganska medryckande.

”Star Vampire” är en skiva som lockar till rabblande av referenser. Förmodligen för att det där med egen identitet inte finns i sikte eller inom hörhåll någonstans. Om jag radar upp Rob Zombie, Deathstars och Brian ”Head” Welch sologrejer på en rad får ni en väldigt god uppfattning om hur det här låter. Lite Static X slinker också in på ett hörn.

Med andra ord snackar vi statiska riff, ordentligt framträdande synthar, billiga refränger och en sånginsats som är mer dräggig än bra. Det är statiskt och stelbent, men samtidigt ändå ganska medryckande. Lite som ett kargt disco. Märklig liknelse kanske, men det är den känslan det här gänget gestaltar.

Produktionen känns lite väl burkig för att de mest catchiga bitarna ska komma till sin rätt, men jag har ändå svårt att inte charmas i alla fall lite av Rublood. Jag är ambivalent...men nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner