Joyzine.se


Recension - Skiva

Erik Törnqvist and the Big Rivers
Rebella, 2013
Skivbolag: Fortune Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-06-13
Hemsida: facebook.com/bigrivers

Det blir inte alltid helt lyckat när en samling musikanter utan någon som helst anknytning till stilen ska ge sig på att spela musik som är intimt förknippad med en specifik kultur eller region. Vilket man verkligen får påstå är fallet när en samling gossar från Skaraborg (Erik Törnqvist and the Big Rivers) ska ge sig på att spela musik i samma skola som Flogging Molly och Dropkick Murphy's (fullkomligt ofrånkomliga referenser).

Och visst blir det lite styltigt och märkligt på sina håll när musikanterna från Skaraborg ger sig på att spela musik i ett snitsigt gränsland mellan punk, country och irländsk folkmusik. Folksjälen finns knappast i Skövde och det hörs. Bitvis är det mest konstlat och inte alls särskilt intressant.

Men så finns också stunderna när Erik Törnqvist and the Big Rivers faktiskt övertygar. När de inte bara skulle kunna slå i någon mindre nogräknad att de härstammar från musikstilens Mekka utan när de framförallt spelar riktigt bra och medryckande musik. Inledningsnumret Broken Town är en svängig bit och i All About The Jay möts den irländska punkcountryn med mogna rockackord till en riktigt snygg refräng som omedelbart smittar. Där och då är gruppen i sitt esse. Billy Bragg-covern To Have And To Have Not sorterar jag också omedelbart in bland favoriterna.

”Rebella” är en lite splittrad resa, men i de vassa stunderna är det riktigt, riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner