Joyzine.se


Recension - Skiva

New Found Land
S/t, 2013
Skivbolag: Fixe Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-13
Hemsida: www.new-found-land.se

Ibland är popmusik mörk och melankolisk. Ibland är den lättsamt somrig och hoppingivande. Det är ytterst sällan den är både och samtidigt.

Men fråga är om det inte är just exakt det jag vill säga om Anna Roxenholt och hennes baby New Found Land den här gången. Det självbetitlade albumet är på många sätt en ganska mörk och reflekterande platta där penseldragen går i tonade nyanser och där skuggorna sträcker sig långa. Men samtidigt finns ett melodispråk som är glatt och som minner om en stundande sommar på festivalscenerna. Det är tilltalande.

Här sträcker sig mina tankar från mörka Mirror till poppigt pigga The Cross (som följs av dystra balladen Nothing's Ever Been Easier) och frågan är om inte Windowsill däremellan rent av är lite The Knife-lekfull. New Found Land har en bred palett den här gången.

Men det mörka är ändå det som tar mest plats och det är där de starkaste känslorna framkallas när Roxenholt får till det på allvar. Att hon bor och verkar i Berlin sägs att man ska höra i soundet, jag håller inte med. Det här albumet talar ett universellt musikaliskt språk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

New Found Land (2010-01-01)
New Found Land (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner