Joyzine.se


Recension - Skiva

Dom Orena
Tystnadsbehandlingen, 2013
Skivbolag: Novoton
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-04-05
Hemsida: www.novoton.se/domorena.html

Öppningen Min Hand Är Ett Flygplan är ett The Smiths-doftande inbjudningskort till en vacker vårdag med isande, bitande vindar. Det är vackra texter i moll och med ett Johnny Marr-solo som skär sönder alla mörka moln på alla himlar i världen.

Dom Orena släpper sitt debutalbum ”Tystnadsbehandlingen”, och man gör det med besked.

Tänk dig känslan du får i kroppen när den första vårsolen får dig att kisa mot himlen, ta den känslan och lägg till känslan av ditt brustna brända hjärta, addera med en dos jobbiga baksmällor och känslan när ditt livs kärlek besvarade ditt leende med ett leende som sken upp hela ditt universum.

Alla de känslorna plus många fler ryms mellan dessa tio låtars väggar.

Det är vackert vemod. Det är hoppfull ängslan. Man är lyckligt olycklig.

Drömmar och besvikelser är en låt som står ut, det är en tungt dansant popdänga som lovar gott. Uppkäftig förbannad pop.

Dom Orena lägger både själ och energi på texterna. Det märks, det finns en själ i låtarna som känns och hörs. Det är ärligt och på riktigt. Och framförallt, det är bra. Vackra Falskt hopp är också hopp är ett lysande exempel på det.

Det här är en debut som bådar gott inför framtiden.

Jag hoppas att bandet aldrig får ordning på sina känslor. För det blir bäst och ärligast när man tömmer hela sitt känsloregister i musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner