Joyzine.se


Recension - Skiva

Lotus Feed
So close ...so far, 2013
Skivbolag: AF Music
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-03-15
Hemsida: facebook.com/lotusfeed

Det här luktar verkligen 80-tal. Tyska Lotus Feed blandar och ger från 80-talets mörka post punk och new wave. Bandet startades i Cologne för snart 20 år sen och har gott om tid att mejsla till sitt sound. De har lyckats så pass bra med ljudet att jag måste dubbelkolla att det faktiskt inte är gammalt material som släppts på nytt.

Det hade väl varit kul med lite mer variation på skivans 13 låtar. Många av låtarna försvinner i mängden och går i samma tongångar. De lyckas dock överraska med några riktigt snygga partier i ett gäng av låtarna som får mig att vilja att resten hade varit lika intressant. Låten Upon a Hill står helt klart ut som höjdpunkt på skivan. Det är en riktig fempoängare där bandet briljerar med en grym melodi och får mig att se någon slags blandning av Joy Division och tidiga Interpol framför mig. Den får gå ett par gånger på repeat innan jag tar mig vidare i det dunkla landskap Lotus Feed bjuder på.

I slutändan ger "So close ...so far" ett rätt delat intryck på mig. De bitar de lyckas med får mig att gå igång direkt. De förlorar mig lika snabbt igen med monotona bitar och likgiltiga låtar och som maler på i evigheter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner