Joyzine.se


Recension - Skiva

Preacher and Bear
The Storm Has Come, 2013
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-09
Hemsida: www.preacherandbear.wordpress.com

Musik som klarar av att vara så väl dramatisk som vackert tillbakalutad på en och samma gång blir nästan per automatik intressant. Preacher and Bear, aktuella med andra plattan ”The Storm Has Come”, är inget undantag.

För här tar duon ut svängarna ordentligt. Gesterna är stora, anslaget dramatiskt. Den folkpop som musikanterna presterar ber inte om ursäkt för sig och så väl den urtjusiga sånginsatsen signerad Elin Piel som ystra banjotrudelutter tillåts ta stor plats. Penseldragen är breda och även om låtmaterialet kanske inte är förtrollande spelar Preacher and Bear så uppfordrande att man lyssnar.

Men samtidigt som duon behärskar det dramatiska visar de att de inte är helt oävna på de lugnare domänerna heller. Vid flera tillfällen plockar de ner tempot och påminner inte så lite om hypade First Aid Kit. Då är det smakfullt reflekterande, men som sagt tidigare, kanske inte förtrollande.

Folk och americana möts i ett landskap som doftar mer amerikansk söder än svensk kyla och det kommer knappast som någon överraskning att det då och då börjar barka åt ren country. Klart intressant om än inte hänförande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner