Joyzine.se


Recension - Skiva

Jenny Gabrielsson Mare
The Ritual, 2013
Skivbolag: La Petite Tempête
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-13
Hemsida: www.gabrielssonmare.se

Jag kan inte förklara varför, men jag gillar att se musik i bilder. Det är något som sker alldeles automatiskt utan att jag anstränger mig och kanske extra mycket i fallet Jenny Gabrielsson Mare.

Jag ser dåtiden framför mig. Jag ser dimhöljda gränder, kanske är de rent av franska (inte enbart på grund av att sångspråket i The Ritual Part 1 och 3 är just franskt). Neonupplysta men sjaviga klubbar kantar bakgatorna. Cigarettröken ligger tät inne på de flesta av dem, folket är detsamma överallt. Män med välordnade frisyrer läppjar konjak, musiken ligger lågt i bakgrunden, men är ändå ytterst påtaglig.

På en pall intill en flygel sitter en kvinna uppflugen. Hon röker en avlång cigarett, hennes ansikte är höljt i dunkel och det första blicken fångar är ett par svarta strumpbyxor där det ena benet ligger bekvämt tillrättalagt över det andra. Är det Gabrielsson Mare?

Hela den här beskrivningen är egentligen en enda stor klyscha, en plattityd, men någonstans säger den samtidigt väldigt mycket om hur det jazzigt suggestiva verk som är ”The Ritual” låter. Det är musik som skulle kunna vara hämtat direkt från ljudspåret till en inte alls oäven rulle.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner