Joyzine.se


Recension - Skiva

Angelcorpse
Of Lucifer And Lightning, 2007
Skivbolag: Osmose Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: come.to/angelcorpse

Bandnamnet säger egentligen allt. Samtidigt som det kan tyckas fånigt, i vissa personers ögon rent av vulgärt och kränkande, säger det precis allt om hur Angelcorpse låter. För att göra bilden extra klar för dem som inte har fattat pryds omslaget av en djävul tuggandes på en Jesus-figur som likt ett upp och nedvänt kors dinglar i hans hand.

Det är death metal. Det är oldschool och det är titlar som Antichrist Vanguard och Saints of Blasphemy. Budskapet går inte att ta fel på. Även musikaliskt följer gruppen gamla läror. Soundet på ”Of Lucifer And Lightning” är gammeldags, fult och smutsigt.

Sången gränsar på flera ställen till black metal och även om orkestern matar slingor så det står härliga till bygger dess tonkonst på snabb, sönderdistad ondska. Musiken doftar vämjeligt, som om den legat och ruttnat i en unken krypta sedan början av 90-talet. Det är ganska charmigt och långa stunder dessutom riktigt bra.

Men det är lite för mastigt att tvångsmatas med nya saftiga bitar oldschooldöds. De slappt ljudande baskaggarna och de skorrande gitarrerna maler sakta men säkert ner mig. En kul tripp på den gamla skolans bana blir lätt för seg och långdragen. Dock uppskattar jag senastionsvärdet i detta. Dödsbanden med samma koncept är många, men Angelcorpse lyckas extra bra med att måla fram det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Wolflust, 2008-02-13 11:54:09 (212.209.37.193)

Fattar inte mig på folk som tycker Angelcorpse är oldschool.. Ok, att dom är influerad av oldschool band, men dom är INGET oldschool band. Dom har sprängt den normen för länge sedan, of Lucifer and ligntning är mer än 3/5. ...För lyssnare som vet vad kvalitativ extrem metal ÄR, och inte VAR.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner