Joyzine.se


Recension - Skiva

Daniel Loefgren
Praise the weathermen, 2003
Skivbolag: Monotone Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-27
Hemsida: danielloefgren.net

Det låter precis som om Daniel Loefgren sitter nere i katakomberna under ett kallt, fuktigt, rått och inte minst övergivet kloster och tycker synd om sig själv. Den suggestiva framtoningen och det lätt ekande och nakna ljudet klär hans ångestladdade sånger riktigt väl. Jag kan precis se framför mig hur tonerna studsar mellan de vittrande stenväggarna och hur vattendroppar sakta faller från taket. Det är onekligen en stämningsfull platta han lyckats knåpa ihop.

Jag har läst att många klassar herr Loefgren som singer/songwriter, kan dock inte ställa upp på det. Jag tycker musikanten saknar den melodikraft som symboliserar genren. ”Praise the weather men” saknar med några få undantag riktiga låtar. Det är en skiva som snarare kommer väl till pass när det behövs stämningsfull musik i bakgrunden. Alltså inte en skiva med lättnynnade godbitar och överambitiösa texter som många singer/songwriters godmodigt bjuder på.

Loefgren har skrivit och producerat hela det här nedstämda kalaset på egen hand, det är imponerande. Jag är dock benägen att påstå att det skulle ha blivit bättre om han haft några medmusiker. Arrangemanget är i nuläget lite väl minimala. Med några fler riktiga låtar hade ”Praise the weather men” kunnat lyfta, nu stannar det vid en okej platta och inget mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 2
Årets bästa skivor 2006
Daniel Loefgren (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner