Joyzine.se


Recension - Skiva

Black Magic Six
Brutal Blues, 2012
Skivbolag: Big Money Recordings
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-09-28
Hemsida: myspace.com/blackmagicsix

Rockmusik från vårt östra grannland är inget vi är bortskämda med här på andra sidan sidan Östersjön. Kanske kan finska Black Magic Six råda bot på detta.

Som de flesta andra närmar jag mig deras senaste alster ”Brutal Blues” med viss skepsis. Men jag kan konstatera att min oro varit helt i onödan. Black Magic Six är bra – i vissa fall rent av briljanta. Här snackar vi smutsig rock som stinker hembränt, voodoo och en rejäl stänk brylcreme. I min värld dyrkar bandet mörka gudar i smutsiga garage fyllda med lantlig dekadens och specialbyggda muskelbilar. Och jag tror inte bandet skulle vilja förneka den bilden. När de är som bäst levererar de sin smutsiga rock 'n' roll med en dos svängig och ännu smutsigare gospel. Gospel som aldrig skulle framföras i en kyrka i Harlem eller Mississippi, men ändå.

Det som ligger Black Magic Six i fatet är att de efter en snygg inledning – och ett förbannat snyggt intro, som påminner om de slavsånger som Alan Lomax åkte runt och spelade in i den amerikanska södern – mjölkar ur konceptet. De plågas av en övertydlighet som blir påfrestande, och de befinner sig ibland farligt nära plojträsket. Lite mer subtilitet i framtiden tack, om man får be.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner