Joyzine.se


Recension - Skiva

Greg Howe
Sound Proof (retro), 2008
Skivbolag: Mascot Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2011-01-05
Hemsida: www.greghowe.com

Det är första gången jag hör Greg Howe och det faktum att gitarrvirtousen spelat med Justin Timberlake, Michael Jackson och Enrique Iglesias gör att jag har vissa tvivel. “Sound Proof” är Howes elfte platta, men efter att ha hört denna springer jag inte till affären efter mer.

Det är gitarrporr på hög nivå, men inte särskilt sexigt. Keyboard, bas och trummor lägger grunden till instrumentala kompositioner där Howes gitarr tjuter, knattrar och det sprattlas runt som om det vore en bläckfisk som spelade. Det blir lite för mycket harvande och snabbhetsjoxeri som imponerar föga. Det får gärna gå undan, men det måste även vara intressant då snabbhet i sig inte är så fascinerande.

En som verkligen kunde spela snabbt - och roligt melodiskt - var Shawn Lane. Greg Howe når tyvärr inte de höjderna även om det stundtals tänder till lite. För det mesta är det fusionrock där influenser av jazz och latin smälter samman med ett alltför plottrigt gitarrspel, för det mesta elektriskt men även en del akustiskt. För betydligt bättre grejor i samma anda rekommenderar jag istället ovannämnda Lane och John McLaughlin, så klart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner