Joyzine.se


Recension - Skiva

Def-Con-One
Warbringer, 2012
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-07-15
Hemsida: myspace.com/defconone

Att trummisen i DEF-CON-ONE har varit med i Venom är väl ett säljargument som inte kan undvikas, men det säger ingenting. Influenserna till ”Warbringer” är så övertydliga att plattan kan ses som ett komplement till något av bandens diskografi, om man känner för att sänka standarden lite.

Bandet spottar nämligen ur sig skitsnygga, nedstämda riff direkt plockade ur Max Cavaleras (Sepultura, Soulfly) godispåse. Produktionen, trummorna, de precis lagom sparsamt använda gitarrsolona spelade med woa-woa och den pissförbannade sången låter inte lite Cavalera precis. Meeeen den brasilianska groggen är inte helt lyckad.

Av outgrundliga anledningar ska materialet nämligen besudlas med jag-måste-på-toa-rensång som inte har på skivan att göra. Det är uthärdligt, men det får bandet att sjunka i mina öron. Det gör också att ”Warbringer” känns lite väl lång, trots låten Feeling Cold som antagligen ska fungera som en andningspaus men som låter som ett intro som aldrig kommer någon vart. Få låtar känns som fillers, men i princip ingen låt står heller ut.

Sen är det ju ganska onödigt att planka ett annat band om man vill komma någonstans. Bortsett från släkt och vänner föredrar nog de flesta att sätta på originalet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner