Joyzine.se


Recension - Skiva

Stormakten
Skitliv, 2012
Skivbolag: Diapazam Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-23
Hemsida: www.stormakten.se

Det är så oerhört förmätet, egentligen helt irrelevant och bara korkat att anmärka på någons dialektala framtoning. Det är ju ingenting man som sångare varken kan eller ska behöva rå för. Något som det lätt blir småaktigt att angripa.

Men jag kommer inte ifrån det. När det går upp för mig att en av Stormaktens två sångare uttalar ”r” som ”j” hänger jag, fullkomligt ofrivilligt, upp mig på det. Det är ett mindfuck modell större och jag lyssnar efter det istället för att fastna i de till större delen intrikata melodierna. Det är inte dåligt, men det är distraherande.

Annars svarar Stormakten för en ganska lätttillgänglig take på synthpop. Det är lite så där smådystert med tydligt frammejslade melodier och refränger som skrivits för att fästa. Ibland gör de det, ibland gör de det inte. Skivan sägs ha spelats in i ett gammalt mentalsjukhus efter en tid där bandmedlemmarna gick igenom mycket skit. Sant eller ej, det är en stämning som har fångats riktigt autentiskt på tydligt döpta ”Skitliv”.

Däremot blir det lite jämntjockt om man låter skivan spinna några varv i rad. Variationen av lite kaxigare upptempo-dängor och avskalade ballader finns förvisso där, men stuket är ändå så pass stelopererat rakt igenom att det blir lite samma grej om och om igen. Men trots det är ”Skitliv” en klart intressant platta, jag önskar bara att jag hade kunnat ta till mig den på ett mer öppet sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner