Joyzine.se


Recension - Skiva

Left Alone
Dead American Radio, 2006
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-05
Hemsida: www.leftalone.net

Är det någon musik man bör kategorisera som lättsmält är det just sådant här. Det försök till punk Left Alone presenterar på ”Dead American Radio” är fullständigt ofarligt. Det smeker medhårs utan att ha en enda småraspig kant. Det är musik som du skulle kunna spela till och med för din farmor utan protester.

Därmed inte sagt att ”Dead American Radio” är en dålig skiva. Det är det inte. Men för att kunna njuta av den till fullo krävs att alla förväntningar på punkrock (som automatiskt följer med Hellcat-etiketten) läggs åt sidan innan lyssningen börjar. Det enda som är punk med Left Alone är bandmedlemmarnas tuppkammar.

Bakom några energiska gitarriff döljer sig istället smått gullig poprock. Måhända framförd av en grupp som inte alls har koll på formatet, men det är lite charmen med det hela. ”Dead American Radio” innehåller en mängd lättrallade refränger och svängiga krokar. Att vissa av de sexton låtarna är väl repetitiva och monotont jobbiga kommer på köpet. Till gängets fördel ska då sägas att de finurligt blandar upp sin popiga lightpunk med lite glada skatakter här och där för att omväxla.

Ingen i bandet tycks vara någon större sångare, men det finns en beundransvärd egenhet i sången som lämnar ett personligt avtryck. Jag gillar det. Left Alone må vara en lättsmält och knappast oumbärlig grupp, men en stund i sällskap med ”Dead American Radio” är definitivt inte bortkastad tid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Högkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner