Joyzine.se


Recension - Skiva

Abalone Dots
Chocolate & Cigarettes, 2012
Skivbolag: Sony
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-29
Hemsida: abalonedots.com

Abalone Dots har blivit av med en medlem, lierat sig med skickliga musikanter i Nashville och spelat in en feelgood-platta av gott snitt.

Så kan man väl enklast beskriva det som hänt sedan gruppen lät höra av sig i skivformatet senast. ”Chocolate & Cigarettes” är en tillbakalutad skiva med vacker light country. Precis så där lagom tangerande gränsen till pop för att det ska bli riktigt angenämt.

Damernas röster harmonierar vackert mot varandra och banjos, mandoliner och diverse andra western-instrument tillåts inte ta för stor plats och göra rajraj av det hela även om de är påtagligt närvarande i produktionen. Det skapar en varm känsla som kanske inte är överväldigande, men som det är väldigt bekvämt att luta sig tillbaka i och slappna av till.

De tre svenskspråkiga låtarna som är inklämda i mitten på plattan är var för sig väldigt bra. Vemodiga, vackra, tilltalande. Men det blir lite konstigt. Att göra en engelskspråkig platta och klämma in tre särlingar i mitten klingar lite märkligt oavsett hur bra materialet är. Jag hade föredragit att man sparat just dessa stycken till en ep. Eller kanske som baksidor till kommande singlar. Där hade de kommit ännu mer till sin rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner