Joyzine.se


Recension - Skiva

Last Days Of April
79, 2012
Skivbolag: Bad Taste Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-30
Hemsida: www.ldoa.com

Med tanke på hur ”79” låter är det faktiskt ganska imponerande att Karl Larsson och hans Last Days Of April orkat traggla sig fram till en åttonde skiva.

Det ser förbannat spydigt och nedvärderande ut i skrift, det är inte riktigt så det är menat, men för att låta så alldagligt är det förvånande att gitarren inte skickats upp på hyllan och karriären avrundats betydligt tidigare än så här. Detta med tanke på hur många musikstilar man avverkat och att man landat i det här. För vem vill vara vanlig och lagom?

Kanske Karl Larsson. ”79” är gemytlig och trevlig på alla sätt och vis. Det är reflekterande poprock som blickar över den atlantiska pölen lika flitigt som blicken söker sig bakåt i tiden. Det är lite retro, det är lite amerikanskt, det blir rent av (och ganska otippat) lite brittiskt i några av låtarna. Hela tiden med ledande sång och tydliga melodier. Hela tiden med åtminstone en dojja nedsjunken i samma arv som grupper som David & The Citizens grävde i för tio år sedan.

Det känns igen och det är bra. Men det är inte särskilt spännande. Trots att jag umgås ganska länge med ”79” kan jag inte nynna på en enda låt när skivan tystnat. Det är lite tråkigt. Lite lagom. Lite vanligt.

Med andra ord ganska imponerande att det faktiskt kommer ett åttonde album.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Last Days Of April (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner