Joyzine.se


Recension - Skiva

Last Days Of April
Gooey, 2010
Skivbolag: Bad Taste Records
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2011-02-01
Hemsida: www.ldoa.com

Last Days Of April är ett av de svenska band som låter amerikanska på ett sätt som bara svenska band kan. Jag tänker The Cardigans-, Logh-amerikanskt. Jag gillar det soundet. Det svensk-amerikanska.

På singeln America från senaste skivan ”Gooey” sjunger Last Days Of Aprils frontman Karl Larsson om sin kärlek till det Amerika han aldrig kommer bli en del av samtidigt som country-sliderören glider över gitarrerna i bakgrunden. Den melankoliska längtan som gestaltas i låten är genomgående på ”Gooey”. Musiken är tryggt förankrad i sound som gör skivan både lättillgänglig och enhetlig men det blir heller aldrig mer spännande än sliderör och svajarmar.

”Gooey” når aldrig några svindlande höjder men dess drömmande ton är lätt att ta till sig och ett och annat spår lyser extra starkt. Why So Hasty? och tidigare nämnda America är snygga trallvänliga låtar som etsar sig fast i hjärnan. Sista låten If (Don't Ever Blame Yourself) gästas av Tegan Quinn (från den kanadensiska duon Tegan And Sara) som gör en mycket fin sånginsats i skivans vackraste låt. En värdig avslutning på skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Last Days Of April (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner