Joyzine.se


Recension - Skiva

Engel
Songs For The Dead (ep), 2012
Skivbolag: Season of Mist
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-15
Hemsida: engelpropaganda.com

Att kalla det här för nytt är kanske inte helt riktigt. De fyra spåren på den här digitala epn fanns med redan på Japan-versionen av förra albumet ”Threnody”, men nu släpps de alltså som ep och allt känns väldigt bekant.

”Songs For The Dead” är nämligen så extremt mycket Engel som det bara går att vara. Hela vägen ut i fingerspetsarna. Den uppfyller precis alla förväntningar så väl soundmässigt som intrycksmässigt.

Soundmässigt innebär det att man tar vid precis där de två föregående långkörarna slutat. Det handlar om ett modernt metalsound som är särdeles argt, men där melodin hela tiden är allestädes närvarande. Där Magnus Klavborn ibland låter lite gnälllig, men där hans testosteron samtidigt sprutlakerar studioväggarna och tar aggressionen till nya höjder. Det är trivsamt.

Intrycksmässigt innebär det ojämnt. På båda sina långkörarna har Engel blandat tvättäkta superhits med geistlös utfyllnad på ett sätt som blivit synonymt med gruppen. Det är absolut ingen skillnad på fyraspårs epn ”Songs For The Dead”. Inledande Until Eternity Ends är en ny sådan där fläskläpp. En hitlåt som man blir golvad av vare sig man vill eller inte. Efterföljande Roll the Dice är däremot en synnerligen segdragen historia utan vare sig kraft eller melodi. Det är ytterst oklart vad gruppen tänkte där.

Engel i ett nötskal med andra ord. Pur briljans blandas med skräp och de två avslutande bomberna är väl helt okej metalstänkare utan att utmärka sig på något speciellt sätt.

Jag antar att det är så här vi får vänja oss vid att gruppen jobbar och det är inga problem med mig. Så länge de får ur sig tillräckligt med smockor för att kunna fylla ut smaskiga setlists när de lirar live är jag mer än nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Jonatan Rosenberg
Kristoffer Hedberg
Engel (2012-11-09)
Sabaton (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner