Joyzine.se


Recension - Skiva

Korn
Take a look in the mirror, 2003
Skivbolag: Epic
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-18
Hemsida: www.korn.com

Att jänkarnas debutalbum framhålls som en musikalisk milstolpe är helt i sin ordning, men att det tredje albumförsöket ”Follow the leader” därefter hyllas som lysande ställer jag mig frågande till. Enligt mig bygger det på alldeles för mycket hip-hop. Det vidriga med det visas återigen upp på ”Take a look in the mirror” där samarbetet med NasPlay me – stinker. Lyckligtvis bjuder inte plattan på fler sådana fadäser även om det som titeln avslöjar tittas mycket i backspegeln. Efter det moderna och radiovänliga släppet ”Untouchables” återvänder Korn här till rötterna.

Korn har alltid handlat om tyngd och gör det självklart den här gången också. Det är nedstämt, mullrar och vibrerar i gammal god anda. Det börjar dock bli lite tjatigt vid det här laget. Även om bandet snickrat ihop en hel del hållbara hits till den här plattan är de inte ens i närheten av det vitala låtskrivande de en gång i tiden presterade. Alla idéer låter som återupprepningar av gammalt godis. Detta beror – skulle jag vilja säga – inte på de flyktiga tillbakablickar som görs utan snarare på att Korn tagit sitt koncept så långt det går.

Jag tänker inte propagera för att herrarna ska lägga ner verksamheten eller något sådant. Kan de hosta ur sig skivor av den här klassen även om kreativiteten stagnerat är det bara att jubla. Jonathan Davis gör sin vana trogen en lysande sånginsats och vissa låtar är som sagt klockrena hits. Right now, Counting on me och Here it comes again kommer bli riktiga livefavoriter.

“Take a look in the mirror” kan trots sitt bakåtblickande inte mäta sig med höjdpunkter som debuten och “Issues”, men det är en fullgod platta. Du behöver verkligen inte skämmas för att inhandla denna, stålet är fortfarande väl investerat. Det handlar inte om tafflig nu-metal!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Bästa rockfestivalerna 2016
Korn (2001-01-01)
Korn (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner