Joyzine.se


Recension - Skiva

Stairs
Sunday Morning on the Edge of Town, 2011
Skivbolag: A West Side Fabrication
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-28
Hemsida: myspace.com/stairsrecords

Vad vill Stairs egentligen? Trots att jag lyssnar gång efter annan hittar jag inte det där som så klassiskt brukar kallas för röd tråd. Snarare är ”Sunday Morning on the Edge of Town” en samling lösryckta låtar som egentligen aldrig krokar i varandra.

Nå väl, en lite dramatisk synthådra är väl det som tar störst utrymme när manskapet går loss. I några bitar finns en högtravande vibe som kan härledas till exempelvis Depeche Mode. Men här finns också mycket storvulen popmusik som jag gärna kopplar ihop med Weeping Willows (dock ingen närmare koppling till det gängets hitlåt med samma namn som det här bandet) och i No Knock On My Door försöker gruppen göra något ska-aktigt med tokig blåssektion. Det spretar. Minst sagt.

Bäst är det dock i inledningsspåret The Death of a Young Student där Stairs ger sig på svettig rockmusik med en ganska skön brittisk retrotouch. Hade de hållit fast vid den linjen är det inte alls omöjligt att jag suttit här och sneglat mot den stundande årsbästalistan just nu.

Bitvis är ”Sunday Morning on the Edge of Town” ett riktigt tjusigt album, men den kvarstående frågan när jag lägger den här skivan till handlingarna är som sagt, vad vill Stairs egentligen?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2008
Winding Stairs (2009-01-01)
The Winding Stairs (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner