Joyzine.se


Recension - Skiva

Karin Inde
Monsters, 2011
Skivbolag: Ingrid Sounds
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-21
Hemsida: www.karininde.com

Att Karin Inde har en bakgrund i jazz är tydligt. Inte för att det finns särskilt mycket jazz att hitta på ”Monsters”, men känslan från musikstilen finns ändå där någonstans mitt bland de svala popmelodier som utgör skivan.

Jag vill gärna sätta en referenspekare på sångerskan, men har förtvivlat svårt att hitta en som känns passande. Ibland är jag inne på Promise And The Monster, Maia Hirasawa svävar förbi i några låtar och när det blir som mest dramatiskt är stämningarna nästan i samma skola som Björk.

Med det sagt förstår ni ungefär var Karin Inde landar med den här skivan. Det är stämningsfull, ganska sävlig popmusik där piano och synthar tillåts ta stor plats. Sångerskan sjunger svalt, ibland lite trevande, men ändå med stort självförtroende och Martin Hederos har producerat med fingertoppskänsla.

Ändå är ”Monsters” ingen omedelbar höjdare. En helt okej platta, ja visst, men jag saknar de riktiga topparna. Karin Inde lyckas skapa en bekväm stämning som är lagom hemtrevlig, men skjuter aldrig iväg mot höjden därifrån. Därför blir det, trots goda förutsättningar, lite tråkigt i längden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner