Joyzine.se


Recension - Skiva

The Deer Tracks
The Archer Trilogy Pt. 2, 2011
Skivbolag: WMS
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-08-30
Hemsida: www.thedeertracksmusic.com

The Deer Tracks är en skön ny bekantskap för mig. Det är så enkelt jag först måste beskriva dem. De varken sticks eller tröttar ut. Det är tydligt att de hittat sin plats och gjort sig bekvämt hemmastadda bland drömskt brus och syntiga broar.

”The Archer Trilogy Pt 2” är en naturlig fortsättning i den trilogi som nu kommit till mellansteget. Det kan tyckas att The Deer Triology borde vågat utmana sig själva mera i uppföljaren men samtidigt är det något i sångerskans Elin Lindfors närvaro och duons omedelbara sätt att fånga sin lyssnare som gör att varje spår snarare stärker deras nät än tunnar ut det.

Mest oväntat är det svenskspråkiga spåret 1000 Vända Kinder där man som lyssnare plötsligt slängs från en elekromusikaliskt svävande utforskande till ett mycket koncentrerat intagande av ord. Ett märkligt drag inledningsvis men ett som i efterhand gjorde mest intryck. Det spår som annars klänger sig längst kvar i minnet är det nästan September-tralliga spåret Tiger. Men upplevelsen av skivan ska nog göras med tiden.

The Deer Tracks blippande norrskenshistoria har ett ytterligare kapitel att vänta och det är välkommet. Där önskar jag dock något mer djupborrande tonsättningar och gärna lite mer ilska och hunger som kan höras hos liknande band som Psykakuten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner